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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  13/12/2017
Data da última atualização:  12/04/2018
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  SOUZA-ADAIME, M. S. M. de; JESUS-BARROS, C. R. de; SOUSA, M. do S. M. de; DEUS, E. da G. de; STRIKIS, P. C.; ADAIME, R.
Afiliação:  MAIARA SABRINE MARTINS DE SOUZA-ADAIME, Unifap. Mestranda em Desenvolvimento Regional; CRISTIANE RAMOS DE JESUS BARROS, CPAF-AP; MARIA DO SOCORRO MIRANDA DE SOUSA, Unifap. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical; EZEQUIEL DA GLÓRIA DE DEUS, Unifap. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical; PEDRO CARLOS STRIKIS, Independent Researcher; RICARDO ADAIME DA SILVA, CPAF-AP.
Título:  Eugenia stipitata McVaugh (Myrtaceae): food resource for frugivorous flies in the state of Amapá, Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Biotemas, v. 30, n. 4, p. 129-133, Dec. 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5007/2175-7925.2017v30n4p129
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work was carried out to evaluate the infestation of fruits of Eugenia stipitata McVaugh (Myrtaceae) by fruit lies in the state of Amapá, Brazil. There was 95% infestation of the green and ripe fruits. However, infestation (puparia/fruit) was higher in ripe fruits than green fruits. Four species of Tephritidae and four species of Lonchaeidae were obtained. Bactrocera carambolae (Tephritidae) predominated in ripe fruits. There was no difference in infestation by Anastrepha spp. (Tephritidae) and Neosilba spp. (Lonchaeidae) between green and ripe fruits.
Palavras-Chave:  Fruit fly; Plant pest; Tropical fruit.
Thesagro:  Anastrepha; Araçá boi; Bactrocera carambolae; Eugenia stipitata; Fruta tropical; Mosca das frutas; Praga de planta.
Thesaurus Nal:  Amazonia; Neosilba.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168969/1/CPAF-AP-2017-Eugenia-stipitata-McVaugh.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP17890 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  13/01/2014
Data da última atualização:  13/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MEDEIROS, E. J. L. de; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; BOMFIM, M. A. D.; BATISTA, A. S. M.; FÉLEX, S. S. dos S.; MADRUGA, M. S.
Afiliação:  Ertha Janine Lacerda de Medeiros, Graduate program - Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa, PB, Brazil; Rita de Cássia Ramos do Egypto Queiroga, Departament of Nutrition, Center for Health Sciences, Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa, PB, Brazil; Ariosvaldo Nunes de Medeiros, UFPB - Areia, PB, Brazil; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Ana Sancha Malveira Batista, State University of Vale Acarau (UVA) - Sobral, CE, Brazil; Suênia Samara dos Santos Félex, Graduate program - Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa, PB, Brazil; Marta Suely Madruga, Graduate program - Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa, PB, Brazil.
Título:  Sensory profile and physicochemical parameters of cheese from dairy goats fed vegetable oils in the semiarid region of Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 113, n. 1, p. 211-218, June, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The supplementation of vegetable oils in the diets of dairy goats may enhance to improve nutritional and sensory qualities of goat milk and cheese. Cheese was made from milk of crossbred Saanen × French Alpine goats fed diets containing 4% vegetable oils (faveleira oil, sesame oil or castor oil), and physicochemical parameters, texture profile, colour and fatty acids of the goat cheeses were analysed. The sensory attributes of the goat cheese were analysed using quantitative descriptive analyses. The cheeses exhibited similar physicochemical and sensory attributes (P ? 0.05) regardless of the animals? diets. For cheeses made from the milk of goats fed sesame oil, the hardness was lower, and the cheeses were softer than the control (P < 0.05). Faveleira oil and sesame oil positively affected the fatty acid profile of the cheese. In general, the addition of different oils to the diets of dairy goats did not promote changes in the sensory quality of the cheese produced and can be used as a dietary supplement.
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial; Chemicophysical properties; Colourimetry; Semiárido; Sensory testing.
Thesagro:  Análise organoléptica; Cabra leiteira; Caprino; Colorimetria; Leite de cabra; Óleo vegetal; Propriedade físico-química; Queijo; Textura.
Thesaurus NAL:  dairy goats; Goat cheese; Semiarid zones; Texture; Vegetable oil.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27845 - 1UPCAP - DD
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